Charlotte Wanninger hoppas att företaget klarar sig genom det kommande året, men hon är orolig för att det inte kommer gå. Foto: Erik Ragnar Danielsson

Hon startade företag under pandemin: ”Jag är mer orolig för i år”

Uppdaterad
Publicerad

Att starta enskild firma under en pågående pandemi skulle kunna innebära stora motgångar. Men Charlotte Wanninger som startade sitt företag i mars förra året upplever större oro inför 2021 – hon menar att konsumtionsmönstret verkar ha förändrats.

Charlotte Wanninger som bor i Domsten, startade sitt företag mitt under pandemins utbrott i Sverige.

I videon får du följa med in i arbetsstudion och höra om en fördel med att starta bolag under pandemin.

Men trots att det var i början av pandemin var det inte förra året som var tuffast för henne. 2021 har blivit svårare och hon har märkt av ett förrändrat konsumtionsmönster hos sina kunder.

– Förra året gick okej, jag är mer orolig för i år. Folk har vant sig vid att jobba mycket mer hemma och då lägger de inte lika mycket pengar på att köpa fina saker att ha på sig. För det är ingen som ser de fina sakerna vi köper, säger hon.

Charlotte arbetar med att handmåla skor, kläder och andra personliga tillhörigheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.