Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
För att räkna ut vad du kan få för ungefärlig ersättning ser du över din förbrukning från oktober 2021 till och med september 2022 och multiplicerar den med 0,79 öre, hör Bim Forsberg på Öresundskraft berätta mer om elstödet i videon. Foto: TT/SVT

Snart börjar utbetalningen av elstödet: 90 000 kunder får dela på 360 miljoner

Publicerad

Elstödet kommer den 20 februari börja utbetalas av försäkringskassan till privata kunder i Skåne. På kommunala Öresundskraft får kundservice många samtal med frågor kring vad som kommer att hända.

– De är oroliga och vill veta hur pengarna kommer att nå en och hur man anmäler sitt konto till försäkringskassan rätt, berättar Ida Ferm som är teamledare på Öresundskraft kundservice.

Under perioden 1 oktober 2021 till och med sista september 2022 blev den samlade elanvändningen för Öresundskrafts ungefärliga 90 000 privatkunder 450 GWh totalt.

De skånska privatkunderna kommer få 79 öre/KWh i ersättning och totalt blir summan för cirka 360 miljoner kronor.

– Det är stora mängder pengar och energi som gått åt, säger Bim Forsberg avdelningschef kundrelationer på Öresundskraft.

Hör mer om elstödet i videon ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mer Helsingborg
Mer Nyheter