Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Eleverna på Björnekullaskolan har precis avslutat sin sommarskola och flera ser fram emot att vara tillbaka nästa år. Foto: Erik Ragnar Danielsson

Sommarskola för sjundeklassare i Åstorp: ”Vi agerar istället för reagerar”

Uppdaterad
Publicerad

För första gången erbjuds elever i Årstorp att gå i sommarskola redan från årskurs 7. Det är ett initiativ för att hjälpa fler elever med studieresultaten innan det är dags att söka till gymnasiet.

Tidigare har fokus legat på att hjälpa elever som slutat årskurs 9 att bli behöriga för gymnasiet, men nu erbjuds studiestöd till ännu fler elever, som Sveriges Radio var först med att berätta.

– De elever som går ut nian utan behöriga betyg har ofta låga betyg i redan sjuan och åttan. För att förebygga att de hamnar utanför systemet vill vi jobba med eleverna tidigt istället. Vi agerar istället för reagerar, säger biträdande rektor Camilla Wilén.

Sommarskolan har precis avslutats och av de 40-tal elever som deltog var det bara en handfull som hade slutat nian.

I videon hör du varför eleverna gillar skola på sommaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.