Någon har kastat in ett explosivt föremål i en lägenhet på Tranchellsgatan. Foto: Mikael Nilsson

Sprängattentat mot bostad och misstänkt bomb i Landskrona i natt

Uppdaterad
Publicerad

Vid fyratiden inatt kastades ett explosivt föremål in i en lägenhet i centrala Landskrona. Nationella bombskyddet har kallats till platsen.

Några timmar tidigare hittades ett föremål på Föreningsgatan som visade sig vara farligt.

Polisen har haft fullt upp i Landskrona under natten mot tisdagen. Det handlar om två händelser där polisens bombskydd fått rycka in, vilket Helsingsborgs dagblad var först med att rapportera om.

Vid midnatt kom första larmet om att ett misstänkt farligt föremål hittats på Föreningsgatan. Bombgruppen larmades till platsen och kunde bekräfta att föremålet var farligt.

– Exakt vad det rör sig om vet jag inte men någon form av farligt föremål, säger polisens ledningscentral.

Händelsen har rubricerats som allmänfarlig vårdslöshet.

Ytterligare ett larm om farligt föremål

Vid 04:15 kom nästa larm om att någon kastat in ett explosivt föremål i en lägenhet på Tranchellsgatan. Nationella bombskyddet har kallats till platsen. Ingen var hemma och ingen ska därmed ha skadats vid händelsen.

En anmälan om försökt till mord har upprättats.

Tidigare under måndagskvällen larmades polisen om en skjutning i centrala Landskrona. I nuläget kan inte polisen se något samband mellan händelserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.