Foto: Midroc

Då startar bygget på Ångfärjetomten

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i våras stod det klart att det omstridda bygget av hotell och kongressanläggning på Ångfärjetomten kommer att bli av. Nu är det bestämt att förberedelsearbetet på tomten drar igång den första september.

– Vi vill inte störa i staden mitt under semesterperioden så det blir bra att börja då, säger Karin Sterte som är exploateringschef för Helsingborgs stad.

Det inledande arbetet går ut på att bygga ut kajkonstruktionen för att bereda plats för Ångfärjestationen som ska flyttas till andra sidan torget. Samtidigt kommer vissa mindre ledningsarbeten att genomföras. Det förberedande arbetet ska vara klart vid årsskiftet och sedan är själva husbygget planerat att påbörjas under nästa år.

– Vad jag vet finns det inga exakta datum inplanerade men det första som kommer att genomföras är flytten av Ångfärjestationen. Det blir någon gång i vår, säger Marie Holmqvist som är projektchef på stadsbyggnadsförvaltningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.