Isabelle Haak och hennes lagkamrat Fanny Andersson har firat Engelholms SM-guld hela natten. Foto: Stina Sandström

Stjärnskottet dagen efter guldet

Uppdaterad
Publicerad

Isabelle Haak spelade en avgörande roll när Engelholms Volleybollssällskap igår tog hem SM-guldet för andra året i rad. Nu har Frankrike fått upp ögonen för 16-åringen som i augusti börjar spela i Beziers Angels.

SM-guldet gick i söndags till Engelholms Volleybollsällskap, EVS, och laget firade vinsten hela natten. SVT Nyheter träffade Isabelle Haak dagen efter vinsten och det var en glad 16-åring som öppnade dörren.

– Det var många känslor på en gång. Det var jätteroligt men också en stor lättnad. Säsong har varit extremt lång och vi har jobbat väldigt hårt så det var skönt att äntligen kunna andas ut, säger Isabelle Haak.

Ängelholmstjejen stod för hela 25 poäng i gårdagens match och med sina 195 centimeter är hon en svårstoppad spelare.

– Jag har haft en lite större roll i laget detta året och det är kul att jag kan göra mycket poäng och hjälpa laget framåt. Igår var det många som kom fram och sa att det var bra och det är bara positivt, säger hon.

Tidig karriär

Isabelle Haak började spela i EVS redan som nioåring och det har gått snabbt fram i karriären. Som 15-åring blev hon den yngsta debutanten någonsin i det svenska landslaget.

– Hon är duktig och kör bara på, det är ingenting som stoppar henne egentligen, säger lagkamraten Fanny Andersson.

Att bara vara 16 år och redan spela på proffsnivå gör även att pressen hårdnar. 

– Men jag presterar bra under press så det passar mig, säger Iasbelle Haak.

Proffsframtid i Frankrike

Målet för framtiden är nu att spela i ett stort volleyboll-land och den drömmen närmar sig. I augusti flyttar hon tillsammans med sin mamma till Frankrike där en proffstillvaro i laget Beziers Angels väntar.

– Det känns bra. Det är lite högre nivå där och det blir roligt med nya erfarenheter, säger Isabellle Haak.

Även Isabelle Haaks mamma har varit aktiv i sporten och hennes syster spelar just nu i Miami.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.