Man dog i trafikolycka på E4 vid Skånes-Fagerhult

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänst, ambulans och polis larmades vid lunchtid på måndagen till en trafikolycka på E4 utanför Örkelljunga. En man avled på sjukhuset efter olyckan.

– Vi är på plats tillsammans med ambulans och räddningstjänst. Det rör sig om en kollision mellan en personbil och en lastbil. Det enda jag kan säga i nuläget är att det rör sig om en allvarlig olycka, säger Katarina Rusin, polisens presstalesperson, till SVT Nyheter Skåne, strax efter lucnchtid på måndagen.

Man avliden

En 28-årig man fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Mannen är inte svensk medborgare och bor utomlands. Polisen kommer kontakta anhöriga i hans hemland.

Vägen var till en början helt avstängd i båda riktningar i väntan på bärgare. Vid 14.15-tiden öppnade vägen delvis igen men med begränsad framkomlighet på sträckan.

Strax före klockan 15 var det åter full framkomlighet på E4.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.