Långa köer har bildats på E6. Foto: Mikael Nilsson

E6 öppen efter trafikolycka i Glumslöv

Uppdaterad
Publicerad

En olycka med två lastbilar och en personbil stoppade under söndagskvällen trafiken i båda riktningarna i höjd med Glumslöv. Två personer fick föras till sjukhus och en häst har dött i krocken.

Vid 19:50-tiden på söndagen larmades polis, räddningstjänst, ambulanssjukvård och djurambulans till platsen med anledning av en krock på E6 i höjd med Grumslöv.

– Det är en personbil och två lastbilar i norrgående körfält, sa Lars Anderberg, inre befäl på räddningstjänsten.

Två personer fick föras till sjukhus och enligt Region Skåne blev en man i 45-årsåldern allvarligt skadad och en man i 50-årsåldern lindrigt skadad. Ett av fordonen var en hästtransport som hamnade i diket och en häst avled i samband med olyckan.

Begränsad framkomlighet

Ytterligare en olycka inträffade vid 21-tiden på Tingvägen som går under E6. En lastbilschaufför ska ha kört förbi en avspärrning och kört in i en bro.

– Det är ganska exakt där den första olyckan inträffade, sa Rickard Lundqvist, presstalesperson på polisen.

Lastbilschauffören ska sedan ha vänt och kört i motsatt körbana mot färdriktningen. Föraren kunde stoppas av polis och är misstänkt för trafikbrott och fick sitt körkort omhändertaget.

E6 var inledningsvis helt avstängd i båda färdriktningarna mellan trafikplats Landskrona Norra och Rydebäck.

– Det är rätt så mycket skador på vägbana och vägräcke, det får trafikverket ta hand om, sa Lars Anderberg.

Under kvällen kunde ett körfält öppnas i södergående riktning.

Vid 07-tiden på måndagsmorgonen var det åter full framkomlighet på vägen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.