Foto: André Tajti

E6 åter öppen efter seriekrock vid Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Fem lastbilar och två personbilar krockade på lördagsmorgonen på E6 vid Rydebäck utanför Helsingborg. Under drygt fem timmar var det totalstopp i nordlig riktning men 14.15-tiden var det sista bärgningsarbetet och vägen kunde åter öppnas.

Dessförinnan var det kaos stundom på vägen.

– Vi har fått in uppgifter om bilar som vänt och kör i fel färdriktning. Det är naturligtvis inte tillåtet och vi uppmanar dem att låta bli, sa Kim Hild vid polisens ledningscentral.

Allvarligt skadad

Det började med att en lastbil körde in i vägräcket mellan trafikplatserna Rydebäck och Helsingborg södra. Därefter uppstod flera följdolyckor med sammanlagt fem lastbilar och två personbilar.

En person fick klippas ut från ett av fordonen och ska ha fått allvarligare skador.

Trafiken leddes om

Från att det den första olyckan inträffade strax efter klockan 09 och fram till 14.15 var det totalstopp på E6 i riktning mot Halmstad.

Polisen ledde om trafiken och bilisterna uppmanades ta av vid trafikplats Lundåkra och sedan mot väg 110. Framkomligheten var även begränsad i södergående riktning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.