Räddningstjänsten släcker en brand i en villa utanför Ängelholm. Foto: Martin Eriksson / Top news

Storbrand i villa utanför Ängelholm – äldre kvinna till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt ut i en villa i Björkhagen utanför Ängelholm på måndagskvällen. Räddningstjänsten lyckades inte rädda huset från att brinna ner. En äldre kvinna skadades i branden och vårdas på sjukhus för livshotande skador.

Larmet kom in klockan 18.33 och räddningstjänst, ambulanser och flera polispatruller skickas till platsen.

– När räddningstjänst kommer till platsen så ser man att det är en väldigt kraftig brand, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisen.

Branden var fullt utvecklad och villan övertänd. Enligt polisen var det mycket folk på platsen. En äldre kvinna som skadats i branden fördes med ambulans till sjukhus och vårdas nu för livshotande skador.

Räddningstjänst från flera stationer arbetade med släckningsarbetet. Efter att rökdykare gått in i huset och säkrat att det inte fanns några fler personer där inne, fattade man beslut om att låta huset brinna ned.

– Det kommer att ske kontrollerat, vi kommer att vara kvar där under natten och bevaka, säger Jerker Palm Svensson, inre befäl vid räddningstjänsten Skåne Nordväst.

Tekniker inkopplade

Det är fortfarande oklart varför huset började brinna. Kvinnan har inte kunnat höras på grund av sina skador.

Polisen har gjort en teknisk undersökning och just nu rubriceras ärendet som allmänfarlig ödeläggelse.

– Branden verkar ha startat på övervåningen, den är helt förstörd och det ser ut som att villan blir svår att reparera, säger ett ögonvittne på plats.

Spridningsrisken bedömdes vara låg trots att röken låg tät.

– Huset ligger nära andra hus, så det är svårt att komma till, säger Jerker Palm Svensson.

Räddningstjänsten kämpade mot lågorna i en villabrand utanför Ängelholm. Foto: Martin Eriksson / Top news

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.