På grund av regnet på onsdagsmorgonen började några elever studentfirandet i Helsingborg inomhus – men det stoppade inte glädjen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På grund av regnet på onsdagsmorgonen började några elever studentfirandet i Helsingborg inomhus – men det stoppade inte glädjen. Foto: SVT/Minna Korsgren

Studentfirandet i Helsingborg igång: ”Pirrigt och nervöst”

Uppdaterad
Publicerad

I år tar Helsingborgs avgångselever studenten i ett osäkert väder men med förhoppningarna på topp. Istället för att börja dagen ute har firandet fått starta inomhus i väntan på att regnet lättade.

– Vi är alltid glada så vi försöker hålla humöret uppe ändå, säger Nova Eriksson.

Planerna om att ta klassbilder i Slottshagen fick i sista minut planeras om för en del studenter. Ebba Heidestel är förväntansfull och ser mest fram emot utspringet ner för terasstrapporna.

– Vi såg att det ska vara sol till utspringet så vi får hålla tummarna för det.

Studentfirande

Firandet fortsätter i skolan där eleverna ska få ut sina betyg och därefter springa ner för terasstrapporna och åka flak.

– Vi hade champangefrukost hemma hos mig med lite go musik, vi har bara haft kul hittills, säger Viktor Larsson.

Se elevernas glädje i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Studentfirande

Mer i ämnet