Sundsbussarna ställer in trafiken efter nya danska coronaregler

Uppdaterad
Publicerad

Sundsbussarna mellan Helsingborg och Helsingör ställs in tillfälligt. Anledningen är torsdagens besked om ändrade inreseregler från Sverige till Danmark.

– Vi börjar bli vana och är fullständigt i händerna på alla nya besked som kommer och behöver handla därefter. Därför har vi beslutat att ställa in trafiken mellan Helsingborg och Helsingör från nu, säger Hans Froholdt, till Helsingborgs Dagblad.

När pandemin slog tills i mars ställdes båttrafiken över sundet och återupptogs först  i juni när inresereglerna till Danmark lättades. Det är i nuläget oklart hur länge trafiken står stilla.

Det har varit många turer kring Sundsbussarna – som stängt och öppnat trafiken flera gånger. I augusti intervjuade SVT Nyheter Helsingborg Hans Frohold, vd för Sundsbussarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.