Rederiet Sundsbussarna återupptar trafiken mellan Helsingborg och Helsingör under torsdagen. Foto: Johanna Olofsson

Trots att Danmarksgränsen är stängd – Sundsbussarna startar trafiken igen

Uppdaterad
Publicerad

Gränsen mot Danmark och Helsingör är fortfarande stängd för de flesta svenskar men Sundsbussarna startar ändå sin trafik över sundet. Med start under torsdagen kommer rederiets båtar att åter trafikera sträckan mellan Helsingborg och Helsingör.

Den kommande helgen kan det åter bli fritt fram för skåningar att resa över sundet till Helsingör. Besked från de danska myndigheterna väntas under torsdagen.

Men redan nu meddelar rederiet Sundsbussarna att man återupptar trafiken mellan Helsingborg och Helsingör med sina båtar. Den första turen lämnar Helsingborg klockan 10 på torsdagsförmiddagen.

Fick stänga efter bara några timmar

Sundsbussarnas trafik över Öresund har legat nere sedan Danmark stängde sina gränser i mitten på mars till följd av coronapandemin.

I slutet av juni återupptogs båttrafiken under någon dag i tron att det åter var fritt för svenskar att komma in i Danmark. Lördagen den 27 juni var dock förvirringen total då de danska myndigheterna kom med motstridiga besked.

Efter bara någon timme den aktuella lördagsförmiddagen förklarades åter gränsen stängd för de flesta svenskar. Detta på grund av allt för höga smittotal gällande Covid-19. Senare samma kväll fick Sundsbussarnas båt Pernille åter lägga till vid kaj på obestämd framtid.

I mitten av mars stängde avbröt Sundsbussarna trafiken över sundet: ”Finns inga passagerare”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.