Eleverna på Svalöfs gymnasium känner att de behöver vara på skolan för att lära sig. Foto: Erik Ragnar Danielsson

Svalöfs gymnasium öppnar – hör varför eleverna har varit oroliga

Uppdaterad
Publicerad

Svalöfs gymnasium öppnar nu så att eleverna kan få viss undervisning på skolan. Eleverna har haft distansundervisning under stora delar av förra året – vilket har varit oroväckande då mycket av deras utbildning är praktisk.

Svalöfs gymnasium har flera yrkesförberedande gymnasieprogram med praktisk inriktning. I dag öppnade skolan så att eleverna delvis ska kunna komma tillbaka till skolans lokaler.

– Vi har ett beslut att vi tar in så att eleverna får mellan 20 och 30 procent undervisning i skolan per vecka. Sen har vi elever som är i behov av särskilt stöd som kan vara inne mer. Arbetslagen har fått göra ett upplägg som passar dem bäst så det passar både praktiskt och teoretiskt, säger Isa Cavling som är biträdande rektor på Svalöfs gymnasium.

Vissa elever på gymnasieskolan i Svalöv kan få vara i skolan en dag i veckan medan andra elever kanske får flera dagar en vecka, och sedan får de vara hemma en längre tid.

Hör vad eleverna tycker om att komma tillbaka till skolan, och varför de varit oroliga för att stanna hemma för länge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.