Mannens dna har hittats på mordvapnet, en 9-millimeters pistol av märket Zastava. Foto: Köpenhamnspolisen

Svensk man döms för delaktighet i mord på 16-åring i Danmark

Uppdaterad
Publicerad

En svensk man i 35-årsåldern har dömts i Köpenhamns tingsrätt till två års fängelse för att ha sålt mordvapnet som dödade en 16-årig pojke 2017. I rätten erkände mannen att han sålt pistolen i Helsingborg, skriver dr.dk.

Den nu dömde svenske mannen i 35-årsåldern är den ende som hittills anklagats för inblandning i mordet på den 16-åriga pojken i stadsdelen Nørrebro i Köpenhamn hösten 2017.

Trots att han erkänner att han sålt pistolen har mannen inte velat svarat på vem han sålde den till, var han själv fått tag i den eller vad den skulle användas till, skriver dr.dk.

Sålde vapnet i Helsingborg

Mannens DNA fanns på pistolen, en 9-millimeters Zastava, och han erkänner att han sålt det skarpladdade vapnet för 20 000 kronor i Helsingborg innan det att mordet skedde.

Idag föll domen i Köpenhamns tingsrätt. Mannen i 35-årsåldern döms till två års fängelse samt utvisning från Danmark med inreseförbud i tolv år. Det är ännu inte fastställt om han kommer att avtjäna domen i danskt eller svenskt fängelse.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer