Sydkoreansk press och BBC uppmärksammar kollektivboendet

Publicerad

Det har varit bråda dagar på Fredriksdal i Helsingborg. I december flyttade de första personerna in i det nya kollektivhuset, men redan har journalister från hela världen varit på besök. 

– Intresset har varit enormt och media från bokstavligt talat hela världen har varit i kontakt med oss, säger Dragana Curovic som är bosocial utvecklare på Helsingborgshem.  

Det handlar om reportrar från amerikanska NBC, brittiska BBC, The Telegraph, tyska Deutche Welle men även RTV Slovenija och sydkoreanska Kyunghyang Shinmun. 

Vad är de intresserade av? 

– Det är sättet vi försöker motverka ensamhet och att gynna integrationen. BBC gör till exempel en dokumentärserie om ensamhet där Sällbo kommer att figurera ganska omfattande.  

Hade du förväntat dig detta? 

– Faktiskt inte, jag visste att det vi gör är lite unikt, men inte att intresset skulle bli så stort.  

Vad säger de boende? 

– De är jätteglada, det är en bekräftelse på deras känslor att det här är spännande. Men vissa har uttryckt att det är lite för mycket också.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.