Eleverna på Tågaborgsskolan dansar varje morgon. Foto: Ellinor Eke-Göransson

Efter grannarnas klagomål – tyst disko på Tågaborgsskolan

Uppdaterad
Publicerad

Klagomål om ljudnivån från boende i närheten av Tågaborgsskolan var så omfattande att skolan valde att sluta med den populära morgondansen. Nu försöker skolan kompromissa och har därför provat att använda hörlurar istället.

– Oavsett om det blir med eller utan ljud kommer vi inte att sluta med morgonpulsen, det är otroligt viktigt för barnens koncentrationsförmåga. Nu försöker vi hitta en lösning så alla blir nöjda, säger Maria Wikström som är rektor på Tågaborgsskolan. 

Maria Wikström, rektor på Tågaborgsskolan. Foto: Ellinor Eke-Göransson

Dansen varar i tio minuter varje morgon innan skolan startar och är otroligt populär bland både elever och lärare.

Stort engagemang hos allmänheten

Efter att skolan valde att sluta med morgondiskot tog tre elever i årskurs 7 saken i egna händer. De skrev en insändare till Helsingborgs Dagblad och fick massor med respons från allmänheten som menade att de absolut borde fortsätta.

– När vi dansar på morgonen får vi energi som räcker hela dagen, berättar Stina Linderos Kristiansen som tillsammans med Olympia Martinez Goudoulakis och Otto Carlén skrev insändaren.

Se dansen och hör eleverna i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.