Foto: TT/Conny Sillén

Tävlingssäsongen startar tufft för HIF

Publicerad

I dag inleder HIF tävlingssäsongen med cupmöte mot IFK Norrköping. Ett starkt allsvenskt lag, men med fullt fokus på sin egen prestation ska man lyckas i uppladdningen inför Superettan.

Efter månader av uppladdning är det under lördagen äntligen dags för HIF att inleda tävlingssäsongen. I Svenska Cupen ställs man inför IFK Norrköping borta.

– Det är så klart kul att komma igång med säsongen på riktigt efter förberedelser sedan början på december. Vi har en idé om vad vi vill bli för lag under 2018 och det här är ett led i att ta oss an Superettan, säger HIF-mittfältaren Andreas Landgren.

Tufft motstånd

Samtidigt är det inget lätt motstånd man ställs inför i mötet med IFK Norrköping, som förra säsongen placerade sig på en sjätteplats i Allsvenskan.

– Det är en inspirerande uppgift att spela mot Norrköping som är ett starkt hemmalag som varit stabilt de senaste åren och imponerat med sin spelidé. Vi måste göra vår grej där uppe och inte fokusera på dem, då går det snabbt åt fel håll, säger Andreas Landgren. 

Bra trupp på pappret

Även supportrarna är spända på att se HIF ta sig an det allsvenska motståndet och se vad årets trupp går för. Supporterföreningen Kärnan bussar runt 200 supportrar till Norrköping för att stötta laget.

– På pappret har HIF ett ganska bra lag som borde kunna hävda sig på allsvensk nivå, så det ska bli intressant att se hur man kan stå sig mot ett så pass duktigt allsvenskt gäng, säger Kärnans ordförande Erik Kruse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.