En man häktades idag vid Helsingborgs tingsrätt misstänkt för flera sexbrott mot barn. Foto: Johan Nilsson/TT

Man ska ha utsatt över 30 barn för sexbrott

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern häktades idag vid Helsingborgs tingsrätt. Mannen misstänks för olika sexbrott mot minderåriga som ska begåtts under tre års tid på nätet.

Under torsdagen häktades en man i nordvästra Skåne för flera fall gällande sexualbrott mot minderåriga. Mannen ska ha utsatt totalt 34 barn för bland annat våldtäkt mot barn, utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuellt övergrepp mot barn.

– Från början förstod vi inte att det var så stort då det kom in som ett mindre ärende, säger kammaråklagare Linda Seger.

Började för tre år sedan

Enligt häktningsframställan ska mannen inlett övergreppen 2018. Han häktas som misstänkt på den starkare misstankegraden och skälen bakom häktningen är att det bedöms finnas en risk att mannen annars fortsätter sin brottsliga bana eller försvårar utredningen.

– Det är inte alla målsägande som självmant har gjort en polisanmälan utan det är polisens arbete som lett till att målsägande har kunnat identifieras, säger kammaråklagare Linda Seger.

Jobbade som idrottsledare

Mannen som nu häktas ska tidigare varit anställd i en idrottsklubb i nordvästra Skåne men slutat samma år som utredningen mot honom startade.

Mannens arbetstelefon beslagtogs förra våren och i samband med det fick han sluta. Enligt ordföranden ska inte någon i klubben ha blivit utsatt för mannen.

– Så fort vi fick höra vad som hänt tog vi bort honom från uppdragen i klubben. Vi hörde oss runt där han varit verksam och det var ingen som uppfattat att mannen höll på med det han är misstänkt för.

Enligt åklagaren är brotten begångna via internet.

– Vi har inte kunnat se att målsägande har en koppling till varandra på det sättet att de tillhör en klubb eller har en gemensam hobby, säger Linda Seger.

Mannen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.