Hovrätten dömer länsbo till fängelse i tre år och ett halvt års fängelse. Foto: TT

Tio års fängelse för knivskärning

Uppdaterad
Publicerad

Vid ett bråk utanför en restaurang i Helsingborg i somras knivskars en man efter att ha sagt till en kissande person. Nu dömer Helsingborgs tingsrätt 22-åringen som delade ut knivhugget till tio års fängelse för mordförsök.

Bråket började med att offret såg den 22-åriga gärningsmannen stå och urinera vid en terass till en uteservering. Han ska då ha sagt att det inte var okej att kissa där folk ska äta och dricka. Gärningsmannen ska då ha sträckt fram sin hand för att presentera sig, något offret inte ville eftersom han just hållit i sitt könsorgan.

Då tog gärningsmannen i stället fram en kniv och delade ut ett hugg mot bröstet som var nära att träffa hjärtat. Därefter utdelade han ytterligare två knivhugg. Offret fördes till sjukhus och var bara några minuter från att dö då han opererades akut.

Hotade polis

22-åringen som sedan tidigare är dömd för en rad brott döms nu till tio års fängelse för mordförsök. I samband med gripandet hotade han en av polismännen att han inte skulle komma levande från detta och att han skulle få se vad som skulle hända med honom och hans familj. Därför döms han även för våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman.

Döms för pistolhot

I samband med knivskärningen ska en person i gärningsmannens sällskap ha hotat med att skjuta offret och hans sällskap, samtidigt som han gestikulerade att han skulle ha en pistol i byxfickan. Därför döms även han till en månads fängelse för olaga hot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.