Foto: Hanna Franzén/TT

Tonåring till sjukhus efter rån på Knutpunkten

Uppdaterad
Publicerad

Polisen söker efter sex personer i 16-18-årsåldern efter att en 16-åring blivit rånad på Knutpunkten i Helsingborg på måndagseftermiddagen.

Strax efter klockan 15 på måndagen fick polisen larm om att en 16-årig pojke rånats i centrala Helsingborg. Sex gärningsmän i ungefär samma ålder som pojken ska ha hotat till sig hans mobiltelefon och plånbok. Pojken ska även ha skadats fysiskt vid rånet och har förts till sjukhus av en polispatrull, men det finns inga uppgifter om att några tillhyggen ska ha använts.

Polisen hör vittnen på platsen och söker efter gärningsmännen, som är okända för rånoffret.

– Det finns ett visst signalement att jobba efter och det finns gott om kameror runt Knutpunkten och i närområdet som vi kommer att kolla, säger Evelina Olsson, presstalesperson för polisen i Syd.

Enligt larmet skedde rånet vid p-däck på Knutpunkten och enligt vittnen ska gärningsmännen ha setts försvinna i riktning mot Järnvägsgatan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.