Rekommendationen från polisen är att begära att få fodret levererat först innan betalning utgår, såvida försäljaren inte är känd sedan tidigare. Foto: Märta Gross Hulth/SVT

Torkan kan innebära högtid för bedragare

Publicerad

Många djurägare känner stor oro inför att kunna utfodra sina djur. Men polisen höjer ett varningens finger för att inte gå på bedragare som tar betalt för leverans innan den kommer.

– Det råder ingen tvekan om att många har helt ärliga avsikter när de erbjuder att sälja foder, säger Richard Glantz som är presskommunikatör på polisen i nordvästra Skåne.

– Men det finns bra förutsättningar i den här torkan för människor som vill tjäna pengar på bedrägeri.

Rekommendationen från polisen är därför att alltid begära att få fodret levererat först innan betalning utgår, såvida du och försäljaren inte känner varandra väl sedan tidigare.

– Går inte säljaren med på det så är det en kraftig varning.

Än så länge har inga anmälningar kommit in om bedrägerier kring foderjakten i sommartorkan.

– Men vi går ut och varnar redan nu för de här djurägarna har tillräckliga med besvär i torkan än att de blir lurade på massa pengar, säger Richard Glantz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.