Polisinsats utanför köpcentret i Humlebæk på tisdagskvällen. Foto: Mathias Øgendal

Tre personer knivhuggna på danskt köpcenter

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer ska ha blivit knivhuggna på ett danskt köpcenter i Humlebæk i Danmark. Polisen larmades strax före klockan 19 på tisdagskvällen.

– Det vi vet nu är att det är tre personer som har blivit nedstuckna med kniv på Humlebæks köpcentrum. De tre personerna har förts till tre olika sjukhus i närheten, säger pressansvarig Henriette Døssing vid polisen på Nordsjälland, till SVT Nyheter Skåne.

Männens skador är inte livshotande, berättade polisen i ett pressmeddelande sent på tisdagen.

Polisen fick uppgifter strax före klockan 19 på tisdagskvällen om att det pågick slagsmål på köpcentret och att någon eller några eventuellt hade blivit knivhuggna. På plats konstaterade polisen att tre personer hade knivhuggits.

– Vi har gripit tio personer och dem kommer vi att förhöra under kvällen. Vi har även poliser på plats i shoppingcentret som undersöker centret och området, säger Henriette Døssing.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.