Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Som det ser ut i nuläget ser vi ingen koppling till något gäng”, säger Patrik Isacsson, polismästare i Helsingborg och berättar hur de jobbar med utredningen efter skottlossningen i Elineberg. Foto: SVT

Två personer skjutna i Helsingborg – man i 20-årsåldern gripen

Uppdaterad
Publicerad

Två personer hittades skjutna nära en skola i Helsingborg natten till söndagen och fick föras till sjukhus med allvarliga skador. En man i 20-årsåldern hittades skadad tillsammans med de andra två personerna. Nu har alla tre anhållits av polisen.

Skottlossningen skedde strax efter klockan 03 vid Elinebergsplatsen natten till söndagen. Tre personer påträffades skadade och fördes till sjukhus. De skottskadade är en man i 40-årsåldern och en 35-årig man, enligt polisen.

Misstänkt mordförsök

Den tredje personen, en man i 20-årsåldern, har andra typer av skador men är inte skjuten.

Han fördes först till sjukhus tillsammans med två skottskadade personerna men greps sedan av polis och fördes över till arresten. Han är nu anhållen, misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott.

Nu har de två skjutna männen också anhållits, misstänkta för grov misshandel.

– Vi har en god uppfattning om vad det är som hänt på platsen. Jag kan inte gå in på vad det beror på, säger Sara Andersson, presstalesperson hos polisen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se hur polisen undersöker platsen där få män blev skjutna under natten till söndag. Foto: Bernard Mikulic/SVT/ Mikael Nilsson

Skola i närheten

Personerna hittades nära Elinebergsskolan där det till vardags går ungefär 890 elever mellan sex och sexton år gamla. Även en förskola och en vårdcentral ligger i närheten.

De skottskadade männen fick föras till sjukhus och vårdas för allvarliga skador, enligt Region Skåne.

På måndagen kunde polisen meddela att en av männen kunnat lämna sjukhuset och att den andra mannens skadeläge är stabilt.

De senaste två månaderna har det varit två ytterligare dödsskjutningar i Helsingborg. Det är för tidigt att säga om den här händelsen har en koppling till de tidigare skjutningarna, enligt polisen som dock inte tror att händelsen på Elineberg har kopplingar till gängbrottsligheten.

Se hela SVT:s livesändning om skjutningen i Helsingborg här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.