Uppvärmning på Landskrona IP inför det första derbyt för klubbarnas damlag i HIF och BoIS. Foto: Erik Ragnar Danielsson/SVT

Historisk trippelpremiär för nya damlagen i HIF och BoIS

Uppdaterad
Publicerad

Första fotbollsmatchen på länge med 500 personer på läktaren. Första derbyt för klubbarnas damlag – och första matchen någonsin för HIF:s damer. Det var en historisk dag på Landskrona IP.

Egentligen är resultatet i den här matchen kanske inte det viktigaste.  Istället handlar det om att två anrika klubbar i Nordvästskåne nu fått damlag – och att de möttes i Landskrona på första damderbyt för HIF och BoIS någonsin.

I videon får du följa med HIF:s damlag från samling till avspark i sin första match någonsin.

Äntligen spel

Premiärnerverna dallrade i luften när HIF:s damlag samlades vid Olympia inför färden till Landskrona. Spelarna vi pratade med var nervösa – men framför allt taggade och glada inför matchdebuten i division 4.

– Äntligen får vi spela! Det här ska bli jätteroligt!

Så fullsatt det kan bli

Dessutom har coronapandemin försiktigt släppt greppet. 500 sittande fotbollssupportrar fick för första gången på länge titta på fotboll på riktigt.

Och Landskrona IP:s läktare var så fullsatt som den kunde bli under rådande omständigheter.

Matchen slutade med 7-0 till HIF.

Premiärderby i Landskrona för nya damlagen i HIF och BoIS. Foto: Erik Ragnar Danielsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.