Helsingborgs lasarett.

Tumult när knivbeväpnad man greps på lasarettet

Uppdaterad
Publicerad

Polisen grep en man efter att han försökt bita en ordningsvakt i ett väntrum på Helsingborgs lasarett. Mannen hade på sig bland annat stulna mobiltelefoner och kreditkort som polisen kopplar till bedrägeribrottslighet.

Med kniven liggande intill sig satt den 28-årige mannen i väntrummet på lasarettet under tisdagseftermiddagen. Ordningsvakter informerades, varpå de ska ha konfronterat honom.

Enligt polisen var det efter detta som tumult uppstod. I handgemänget ska mannen ha försökt att bita en ordningsvakt och en annan ordningsvakt skadades i benet, dock inte efter knivvåld.

Skrek ut hot  

Samtidigt som vakterna överbemannade 28-åringen ska han även ha skrikit ut hot. Polisen övertog sedan gripandet. Mannen hade på sig två mobiltelefoner, med uppskattat totalvärde på 20 000 kronor. Dessa ska ha stulits i Helsingborgs city en kort tid innan ingripandet.

Mannen hade även kredit- och minneskort på sig. Dessa kopplar polisen till misstänkta bedrägeribrott i Stockholm.

Sitter anhållen

På onsdagseftermiddagen var 28-åringen fortfarande anhållen, misstänkt för bland annat brott mot knivlagen, våldsamt motstånd, vållande av kroppsskada, stöld och bedrägeri.

Det är oklart varför mannen hade tagit sig till sjukhuset från början. Enligt polisen ska han inte ha behövt vård efter ingripandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.