Rögles Daniel Zaar jublar efter 3-1. Foto: Bildbyrån/Petter Arvidson

Två mål av Zaar – Rögle vände mot Djurgården

Rögles notoriska målskyttar Leon Bristedt och Daniel Zaar låg bakom vändningen hemma mot Djurgården. Ängelholmslaget vann med 3–1 i SHL-mötet.

Daniel Zaar och Leon Bristedt är Rögles bästa målskyttar i SHL. I måndagens 3–1-seger hemma mot Djurgården låg forwardsspelarna i förstakedjan bakom vändningen i matchens två avslutande perioder.

Bristedt vinklade in 1–1 i numerärt överläge i andra perioden, hans elfte i SHL, och Zaar satte sedan 2–1 i powerplay och 3–1 i spel fem mot fem. Den sistnämnde är med sina tolv SHL-mål bara ett mål bakom SHL:s skytteligaledare Michael Lindqvist, Färjestad.

-En sådär match från båda hållen. Inte en skitrolig hockeymatch, sade Leon Bristedt till C More efter andra perioden.

Josefson bröt måltorka

Djurgården fick annars bästa möjliga start på matchen då Jacob Josefson styrde in ett skott från backen Linus Hultström redan efter 83 sekunders spel. Lagkaptenens totalt tredje mål den här säsongen och det första på tre månader efter en fotskada som höll 28-åringen borta från spel i oktober och november.

-Jag försöker bara hitta en yta framför mål. Det var skönt. Vi håller det enkelt och spelar med hög intensitet. Alla vet att vi måste hjälpa varandra, sade Josefson till C More.

Svettigt för Svedberg

I bortalaget var förstekeepern Niklas Svedberg, som haft knäproblem, tillbaka i målet för första gången på fyra matcher. 30-åringen höll nollan i första perioden men fem minuter och 53 sekunder in i andra fick han kapitulera. Leon Bristedt stötte in en bra passning från förstacentern Ted Brithén och det var utjämnat, 1–1. Bristedts tredje mål på de två senaste matcherna.

Hemmalaget lyfte sig ytterligare efter kvitteringen och Svedberg testades gång på gång. 10.33 in i tredje perioden gjorde sedan Daniel Zaar in sitt första mål och fyra minuter och 19 sekunder senare, efter 14.52, kom 3–1.