Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under torsdagen påträffades en man avliden. Polisen misstänker mord. Foto: Mikael Nilsson

Två män häktas efter misstänkt mord utanför Åstorp

Uppdaterad
Publicerad

Två man häktas efter det misstänkta mordet på en man i 70-årsåldern utanför Åstorp under torsdagen. Samtidigt söker polisen information om en eventuell tredje person som kan ha varit inblandad.

Det var under torsdagsförmiddagen som en man hittades död vid en bostad utanför Åstorp. Under torsdagskvällen och fredagen anhölls två män misstänkta för mord respektive skyddande av brottsling.

De båda häktas nu på sannolika skäl, det vill säga det starkaste misstankegraden. Det rapporterar Sydsvenskan.

Polisen söker information om en tredje person

Samtidigt söker polisen nu information om en eventuell tredje person kopplad till händelsen. Det ska röra sig om en person som färdats på elsparkcykel i närheten av bostaden samma dag. Därför är polisen på jakt efter vittnen som kan berätta vad de sett. 

– Alla iakttagelser kring brottsplatsen med omnejd är av intresse, även dagarna före mordet, skriver polisen på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.