De två männen dömdes till fleråriga fängelsestraff vid Helsingborgs tingsrätt. Foto: Johan Nilsson/TT

Man våldtogs flera gånger i sitt eget hem – av flera män

Uppdaterad
Publicerad

Det var i augusti för drygt två år sedan som en man hemmahörande i Helsingborg blev våldtagen upprepade gånger i sitt eget hem. Två gärningsmän har nu dömts till fleråriga fängelsestraff.

Brottsoffret hade bestämt träff med en man via sociala medier på kvällen den 25 augusti 2020. Några timmar senare meddelade mannen att han var framme och brottsoffret kastade då ned sin tagg till porten från balkongen, utan aning om vad som senare skulle ske.

Upprepade våldtäkter

Kort därefter stod tre män i offrets hall och och situationen blev snabbt våldsam. Den man som brottsoffret ursprungligen hade bestämt träff med och två okända män befann sig nu i brottoffrets lägenhet.

De två okända männen förde, med våld, brottsoffret till sovrummet för att sedan vid separata tillfällen våldta brottsoffret upprepade gånger.

Det var inte förrän vid halv sju på morgonen, det vill säga två och en halv timme senare som gärningsmännen lämnade lägenheten.

Under tiden som brottsoffret blev våldtagen i sovrummet blev han också bestulen på sina värdesaker i resten av lägenheten.

Fleråriga fängelsestraff

Den ena mannen som flera gånger våldtog brottsoffret döms nu för våldtäkt till två år och sex månaders fängelse samt utvisning. Den andra mannen som också han våldtog brottsoffret vid upprepade tillfällen, samt förnedrade brottsoffret genom att urinera på honom dömdes till fem år och två månaders fängelse för bland annat grov våldtäkt.

– Jag är nöjd över domen och glad att målsägande fått upprättelse, säger kammaråklagare Kristina Wedelsbäck.

Den tredje mannen som brottsoffret från början hade bestämt träff med åtalades aldrig vid Helsingborgs tingsrätt eftersom han inte var i sovrummet under tiden våldtäkterna inträffade.

– När våldtäkterna ägde rum hade den tredje mannen lämnat lägenheten, därför avskrev vi misstanke om brott, säger Kristina Wedelsbäck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.