Helsingborgspolisen har fått hjälp av avdelningen för grova brott och utredningsjouren. Foto: TT/ Johan Nilsson

23-årig man avliden efter stickskador i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Två män hittades stick- eller skärskadade på Nytorgsbacken i Helsingborg under torsdagskvällen. Männen fördes till sjukhus och en av dem avled under kvällen. I nuläget är ingen gripen och polisen har upprättat en anmälan om mord och försök till mord.

Strax innan åtta på torsdagkvällen fick polisen in ett larm om att två män stick- eller skärskadats utomhus på Nytorgbacken i Helsingborg. Polis och ambulans begav sig till platsen och ett område spärrades av i väntan på brottsplatsundersökning.

– Jag kan inte bekräfta att det rör sig om knivskador, man kan ha andra vassa föremål eller knivar men allting tyder på att det är någonting sådant som använts här, sa Rickard Lundqvist, presstalesperson för polisen i region Syd.

23-åring avliden

Den ena mannen är 23 år och den andra i 35-årsåldern. Männen fördes till sjukhus med ambulans. Senare under kvällen ska den 23-årige mannen avlidit till följd av skadorna. Mannens anhöriga är underrättade. 

Den andra mannen ska opereras.

– Vi hörde honom inledningsvis igår men målet är att höra honom igen så fort det går. Han behöver opereras men skadorna är inte livshotande. Det har använts någon form av stickvapen mot honom, säger Karim Ottosson.

Offren kända för polisen

– De båda offren är kända av oss sedan tidigare. Det är oklart vad som hänt på platsen men det måste vara någon form av konflikt bakom, säger Karim Ottosson.

Kan detta kopplas till någon form av gängkonflikt?

– Det är för tidigt att säga, men jag ser ingen risk för eskalering i närtid. Jag bedömer att det inte än någon fara för tredje man, det är ingen ensam galning som agerat.

Polisen har hållit förhör med flera personer på platsen och undersöker om någon övervakningskamera kan ha fångat händelsen. Ingen är gripen och en anmälan om mord och försök till mord har upprättats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.