Två personer har anhållits efter storbråket i Helsingborg i måndags. Foto: Jan Emanuelsson

Två personer anhållna efter storbråket i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer fick föras till sjukhus efter det stora bråket utanför en föreningslokal på Gåsebäck i måndags. Nu har två personer anhållits, misstänkta för mordförsök och grov misshandel.

Polisen vet just nu inte vad som startade storbråket. Men utredningsledare Tommy Lindén har tidigare sagt till SVT Nyheter att inget tyder på att det handlade om två kriminella gäng. I stället uppstod konflikten inom en grupp.

Pågående utredning

Nu har två män, den ena i 40-årsåldern och den andra ungefär tio år äldre, anhållits. Brottsrubriceringen för 50-åringen är försök till mord medan den yngre mannen misstänks för grov misshandel.

Åklagaren Linda Jeppsson Linderström utesluter inte fler gripanden under den nu pågående polisutredningen.

Hon kan idag inte säga något om bevisen mot de två anhållna.

– Men den samlade bilden pekade ut dem för mer konkreta gärningar. Vi har uppgifter om skottlossning, kniv och påkörning med bil på platsen.

De männen nekar

Linda Jeppsson Linderström har inte tagit ställning till om de två anhållna ska begäras häktade. Senast på fredag ska det beslutet fattas.

Enligt åklagaren nekar båda männen till anklagelserna.

Fem personer skadades och fick föras till lasarettet efter bråket på måndagskvällen. En av dem uppges vara svårt skadad men läget bedöms nu som stabilt, enligt uppgifter från polisen.

Såhär sa utredningsledaren Tommy Lindén till SVT om storbråket tidigare i veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.