Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisen arbetade med att utreda olyckan på platsen. Foto: Mikael NilssonVisa alla (2)
Visa alla (2)

Sex till sjukhus efter olyckan utanför Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer har skadats allvarligt i samband med en trafikolycka utanför Helsingborg. Sex personer har förts till sjukhus, två med livshotande skador och en person med allvarliga skador.

På Österleden i höjd med Ramlösa utanför Helsingborg kolliderade två personbilar i en korsning med trafikljus på söndagskvällen.

Larmet kom klockan 18:37 och såväl polis som ambulans och räddningstjänst skickades till platsen.

– Tre personer har fått allvarliga skador, totalt handlar det om sex personer som är involverade i olyckan. Samtliga har förts till sjukhus. Olyckan tros ha skett i ganska så hög fart, vi kommer utreda för att kunna slå fast hur olyckan skett och i hur hög hastighet, Filip Annas polisens presstalesperson.

Två vårdas för livshotande skador

Vid klockan 22 stod det klart att två av personerna vårdas med livshotande skador. Det rör sig om en man i 20-årsåldern och en man i 30-årsåldern.

På måndagsförmiddagen meddelar polisen att ett fordon har tagits i beslag. En person som var inblandad i kollisionen är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, men det är oklart om denne ännu hörts av polisen.

– Ett av utredningsspåren så här initialt är att någon kört mot rött, säger Richard Glantz, presstalesperson för polisen i nordvästra Skåne.

Trafikstörningar som följd

Vägen stängdes av i båda riktningarna under arbetet på platsen vilket medfört störningar i trafiken.

Under kvällen förhörde polisen vittnen, ett arbete som fortfarande pågår under måndagen.

– Det är stort antal vittnen som vi fortfarande förhör och hämtar in uppgifter ifrån, säger Richard Glantz på måndagsförmiddagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer