Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett barn har förts till sjukhus med allvarliga skador efter att ha blivit knivskuret i Ängelholm. Foto: TT

Ung flicka knivskuren i centrala Ängelholm

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 35-årsåldern greps på måndagskvällen och anhölls senare misstänkt för mordförsök på en flicka i tioårsåldern i Ängelholm.

– Flickan har blivit knivskuren och hennes skador bedömdes vara allvarliga, säger Linda Seger åklagare.

– Skadeläget för flickan är oförändrat, säger Evelina Olsson presstalesperson vid polisens ledningscentral på tisdagsmorgonen.

Händelsen inträffade vid 17-tiden i ett bostadsområde i centrala Ängelholm och nu utreder polisen om den misstänkta kvinnan också är efterspanad misstänkt för andra våldsdåd i staden den senaste tiden.

– Vi tittar på om det finns ett samband. Det är inte omöjligt att det rör sig om samma kvinna, men jag kan inte säga det med säkerhet, säger Sara Andersson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Polisen vill inte kommentera uppgifterna om att det rör sig om knivskador.

– Vi har en bild av vad vi tror har hänt, men jobbar nu med att säkra bevis och få den bilden bekräftad, säger Sara Andersson.

Men på tisdagsförmiddagen bekräftade åklagaren Linda Seger att det rör sig om en knivskärning.

Känner inte varandra

Polisen har en stora insatser på plats  i Ängelholm och ett område kring en cykelbana är avspärrat.

– Brottsplatsen och den platsen där barnet hittades är inte detsamma, säger Sara Andersson, polisens presstalesperon.

En kvinna i 35-årsåldern är anhållen för mordförsök på barnet och senast på torsdag klockan 12 måste åklagaren besluta om hon ska häktas eller inte.

– Det finns inget som tyder på att det finns en relation mellan de två, säger Sara Andersson.

Tekniker på plats i villaområdet efter att en ung flicka blivit attackerad av en för henne okänd kvinna. Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinnan greps i närheten av brottsplatsen.

Polisen utreder samband

Under söndagen vädjade polisen om hjälp via sociala medier och efterlyste vittnesinformation gällande olika våldsdåd som ägt rum på sistone, i Ängelholm. Samtliga händelser har utförts av en kvinna. Dock kan polisen inte bekräfta om händelserna har några samband med måndagens händelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.