En bil blev totaldemolerad vid explosionen. Foto: Mikael Nilsson

Ung helsingborgare häktad efter bomben i Laröd

Uppdaterad
Publicerad

Det var natten mot i söndags som en kraftig detonation hördes över stora delar av Helsingborg. Bomben hade placerats under en bil i ett villakvarter i Laröd. Idag häktades en man för medhjälp till dådet.

Mannen bor i Helsingborg, finns inte i några tidigare domar och är i 20-årsåldern. Han är nu misstänkt för medhjälp till mordförsök och medhjälp till grov allmänfarlig ödeläggelse.

En person var alldeles i närheten när bomben small på natten, men han klarade sig relativt oskadd. Däremot kunde man hitta delar av bilen så långt som hundra meter från detonationsplatsen där en större krater även syns i asfalten.

– Vi ser att det finns kopplingar till andra grövre brott som skett, bland annat på Mariatorget, kommenterade Karim Ottosson som är polischef i Helsingborg.

Händelsen är en av flera sprängningar i Helsingborgsområdet i år. För ungefär en vecka sedan exploderade det vid ett företag i Ramlösa, i somras inträffade en kraftig explosion i ett flerfamiljshus på Närunda och i våras sprängdes det vid Mariatorget i centrala Helsingborg.

SVT hat sökt mannens advokat för en kommentar.

I klippet nedan kan du höra vad polisen Karim Ottoson dagen efter händelsen:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En bil blev totaldemolerad vid explosionen. Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.