Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet får du se scener ur den Dalhemsbaserade filmen. Hör också en av filmmakarna, Saif Twayej, berätta syftet med att ha filmprojekt och vilket budskap filmen har. Foto: Från filmen ”I Need Help” och Teresia Loive/SVT

Unga på Dalhem har gjort film: ”Den kan verka förebyggande”

Publicerad

Sugen på att se närproducerad film direkt från Dalhem? Den professionella kortfilmen är så gott som klar. Nu berättar en av filmskaparna vad filmprojektet har betytt och vad filmen handlar om.

– Hela projektet i sig gör att unga får delta i en aktivitet som är rolig och dessutom har filmen ett viktigt budskap, säger Saif Twayej som både är filmskapare och skådespelare i projektet.

Hyresgästföreningen höll i sommarkollo för unga som ville skapa film, numera är det ett rullande projekt som ska fortlöpa. Totalt har det blivit tre filmer, varav en är en professionell kortfilm som heter ”I Need Help”.

Delvis baserad på verkliga berättelser

– En del av filmen är baserat på verkliget, och annat är fantasi, den är viktig och riktigt bra, säger han.

Det finns en plan att Saif Twayej framöver, kan att vara en av dem som leder filmkollot för unga och lär ut.

– I framtiden kanske vi ses i Hollywood, man måste följa sina drömmar, säger han.

Än så länge är filmen inte tillgänglig för allmänheten, men den kommer kunna ses på olika sociala plattformar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.