Axel Hallberg, Grön ungdom Syd Foto: Grön Ungdom

Ungdomsförbundet: ”Miljöpartiet borde skämmas”

Uppdaterad
Publicerad

Miljöpartiet i Landskrona får en rejäl utskällning av sitt ungdomsförbund för sin hållning kring ensamkommande flyktingbarn.

– Jag skäms över Miljölpartiet, säger Axel Hallberg, språkrör för Grön Ungdom Syd, i ett pressmeddelande. Detta är inte grön politik, utan i stället snudd på främlingsfientlig.

Bakgrunden är att partiet ställt sig bakom kommunstyrelsens förslag att låta kommunen undatas från placeringar av ensamkommande flyktingbarn.

– Det är vårt ansvar att välkomna dessa människor och se till att deras tillvaro här blir så bra som någonsin möjligt. Detta gäller för varje EU-land likväl som för varje svensk kommun”, säger Axel Hallberg i ett pressmeddelande.

– Jag hoppas att Miljöpartiet backar från detta och att liknande beslut inte fattas i framtiden. Tills dess borde Miljöpartiet i Landskrona skämmas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer