Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Gymnasieelever gör intervjuer om Fair Play för att sedan göra en podcast där de redovisar resultatet. Foto: Erik Ragnar Danielsson/SVT

Utbytesprogram för att motverka mobbning – ska leda till podcasts

Uppdaterad
Publicerad

I veckan avslutades EU-projektet Fair Play, ett utbytesprogram för gymnasieelever från Sverige, Tyskland, Turkiet, Polen och Spanien. Projektet ska motverka härskartekniker och mobbning och tillslut redovisas genom olika podcasts.

Elever från Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg har medverkat i ett utbytesprogram tillsammans med elever från fyra andra europeiska länder.

I videon hör du vad eleverna tycker om uttrycket Fair Play.

– Idag är eleverna utsatta för både mobbning och härskarteknik i sin vardag. Därför försöker vi ge eleverna ett annat perspektiv genom att de får komma ut och se andra länder och andra elevers vardag. Vi har försökt koppla sporttermen Fair Play till vardagen på ett konkret sätt för att kunna bemöta mobbning och härskartekniker, säger projektledare Christiane Rieger.

Projektet redovisas genom att eleverna gruppvis intervjuar sin omgivning om Fair Play och sedan skapar podcasts där de analyserar svaret på frågorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.