Flera trafikolyckor i nordvästra Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Flera trafikolyckor inträffade under fredagseftermiddagen i nordvästra Skåne.

Två personbilar kolliderade på väg 112 i höjd med St Snörröd utanför Farhult. En person ska ha klagat över smärtor i nacken.

Olyckan inträffade vid 15:30-tiden under fredagen. Två bilar krockade och personerna ska ha tagit sig ur bilen själva innan räddningstjänsten kommit till platsen.

– Det är på grund av snön och dålig sikt som vägen hålls stängd, säger Jerker Palm Svensson, räddningstjänsten nordvästra Skåne.

Strax före 17:30 på fredagseftermiddagen meddelade trafikverket att vägen åter var öppen.

Kollision mellan personbil och buss

En personbil och buss kolliderade strax efter 16-tiden på väg 109 söder om Billesholm. Vägen stängdes av, men klockan 18:45 meddelade Trafikverket att den återigen var öppen.

I bilen befann sig två personer, varav den ena uppges vara mycket chockad. I bussen var det endast busschauffören ombord. Skadeläget är ännu oklart.

– Det är mycket halt på vägarna och folk har bråttom hem och tror att de har bättre däck än vad de har, säger Jerker Palm Svensson.

Polis, räddningstjänst och ambulanssjukvård har skickats till platsen.

Singelolycka

En personbil kolliderade med en elstolpe på väg 1808 mellan Vrams Gunnarstorp och Björkdalen. Vägen stängdes av under en period. Det är oklart hur många som var involverade i olyckan och vad deras skadeläge är. En person fördes till sjukhus med ambulans.

Halt underlag hela helgen

Trafikverket varnar trafikanter om att det kan vara dåligt vägunderlag på grund av vädret hela helgen.

– Väderleken kommer vara lurig, regn och snö är ingen bra kombo. Ett tips till trafikanterna är att följa väderleken. Vi gör så gott vi kan och som trafikant får man göra sitt, säger Bengt Olsson, presschef Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.