Det är på marken mellan Ikea och Väla som köpcentrumet vill bygga ut. Foto: Cecilia Hedlund

Väla vill expandera – för att erbjuda familjeupplevelser

Uppdaterad
Publicerad

Väla vill bygga ut i Helsingborg. Politikerna har sagt ja och processen har startat.

– Vi måste lägga till något för att fortsätta vara relevanta, säger centrumchefen Niklas Blonér.

Välachefen Niklas Blonér vill inte gå in på några detaljer för framtiden, men han understryker att det inte handlar om att skapa rum för nya butiker.

– Vi precis som andra köpcentrum sitter och klurar över vad som är framtiden. Vi måste förhålla oss till den framväxande e-handeln och att allt fler boxar (lagerbyggnader för e-handel reds anm) etableras längs motorvägarna, säger Niklas Blonér.

– Andra köpcentrum kompletterar sitt utbud med kontor eller arenor. Vi vill satsa på ett helt nytt innehåll som inte finns på marknaden idag.

En ny byggnad mellan Väla och Ikea, som innehåller familjeorienterade verksamheter, kan bli verklighet om några år. Hör mer i klippet. Foto: SVT

Helst lekfyllt innehåll

Niklas Blonér ser allra helst att det blir fråga om verksamheter som erbjuder lek och fysisk rörelse som inriktar sig på familjer.

– Ordet upplevelse täcker mycket av vad det är vi vill skapa, säger han.

Enligt Niklas Blonér, centrumchef på Väla, behöver köpcentrum över hela landet möta den växande konkurrensen från e-handeln. Foto: Cecilia Hedlund

Den planerade expansionen kommer i ett läge då flera butikskedjor bommar igen i city – och istället hänvisar sina kunder till Väla.

– Jag har väldigt nära kontakter med city och där finns butiker som går väldigt bra. Sen är det beklagligt att stora kedjor väljer ett ställe per stad, men det sker över hela Sverige.

I videon kan du höra mer om centrumchefen planer för framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.