Fyra dåd på en dryg vecka har skakat om Landskrona. Foto: Mikael Nilsson/SVT

Explosioner och skottlossning – våldsveckan som skakar Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

Skottlossning, två explosioner och en misstänkt bomb på öppen gata – fyra händelser som skakar Landskrona.

Fyra dåd har inträffat i Landskrona på en dryg vecka – polisen har tidigare gått ut med att det finns ett samband mellan de tre händelserna förra veckan.

Förra veckan uttalade sig den tillförordnade polischefen Anders Nordberg så här.

Sprängdådet mot stadshuset i Landskrona

– Invånarna i Landskrona är oroliga och förbannade.

Explosioner och skottlossning

Kvällen den 29 juli: Polisen larmades om en skjutning i centrala Landskrona under måndagskvällen. En man i 25-årsåldern fick föras till sjukhus med skottskador.

Midnatt natten till 30 juli: Ett larm om att ett misstänkt farligt föremål har hittats på Föreningsgatan i Landskrona. Bombgruppen larmades till platsen och kunde bekräfta att föremålet var farligt.

Tidig morgon den 30 juli: Polisen larmades till en lägenhet på Tranchellsgatan. Ett explosivt föremål kastades in i en lägenhet och krossade flera fönster – ingen kom till skada, men grannar vittnade om rädsla.

Kvällen den 7 augusti: Strax efter klockan 23 larmades polisen till stadshuset i Landskrona. En explosion krossade flera fönster på byggnaden – ett unikt konstverk förstörs. Ingen skadades i dådet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sprängdådet mot stadshuset i Landskrona

Mer i ämnet