Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I hamnen i Ängelholm spelas matcher i ett intensivt tempo med lag från hela Sverige. Foto: Erik Ragnar Danielsson

355 lag spelar innebandy utomhus i Ängelholm

Publicerad

I veckan har det spelats innebandy utomhus i Ängelholms hamn. 355 lag från både Sverige och andra länder har gjort upp i 25 klasser – vilket som gör turneringen till världens största.

Innebandylag har vallfärdat till Ängelholm i veckan för att delta i utomhusturneringen. Turneringen genomförs för trettonde gången, och matcherna spelas på plastmattor.

– Här spelar man med målvakt och tre utespelare. Det är ett snabbt spel och blir väldigt mycket mål. Annars är det till 95 procent samma regler som inomhus, säger Mattias Tydell som är arrangör.

Regn och blöta planer

I veckan har turneringen haft lite motgångar med regn som gjort att det sipprat upp vatten genom plastmattorna på några av planerna.

– Då har vi inte kunnat spela på de planerna, men vi har ganska snabbt löst det med vattendamsugare och med lite hjälp av solen, säger Mattias Tydell.

”Innebandy är livet”

En av spelarna som kommit till Ängelholm är Ida Gräns som spelar för Höganäs Innebandyförening.

– Det är roligt att möta nya lag, och så får man spela innebandy varje dag. Det är livet, säger hon.

I videon får du ett smakprov på hur innebandy utomhus kan se ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.