Inne på tennisbanorna har padelbanor byggts upp för att ge publiken så bra upplevelse som möjligt. Foto: TT/SVT

Världens största padelturnering i Båstad: ”Stort för svensk padel”

Uppdaterad
Publicerad

Några av världens duktigaste padelspelare har samlats i Båstad i veckan för att tävla. Två turneringar ska genomföras och tusentals besökare kommer sitta på läktaren.

Cirka 1100 besökare förväntas sitta på läktarplats varje dag för att se padelmatcher på elitnivå. Spelare från både Europa och de amerikanska kontinenterna kommer tävla mot varandra i världens hittills största padelturnering.

I videon ser du padel spelas inne på Centre Court i Båstad och hör röster från besökare på plats.

– Det här är stort för svensk padel. Speciellt här nere i Skåne där padeln först tog fart i Sverige, säger Gustaf Straht, kommunikationsansvarig för turneringen.

Samtliga besökare har fått en tilldelad platsbiljett för att kunna hålla avstånd på läktarna.

”Racketsportens huvudstad”

Turistchefen Annika Borgerlin ser positivt på att padelturneringen hålls just i Båstad.

– Det är superhäftigt. Man brukar säga att vi är tennisens mecka och nu är det kul att vi kan ta greppet om padel och kanske kan bli ”racketsportens huvudstad”, säger hon.

Hur ser du på säkerheten kring coronaviruset?

– Arrangören har planerat för det och det sköts jättebra. Man är duktig på att hålla avstånd även om det är mycket folk i rörelse, säger Annika Borgerlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.