Hemma hos Tomas bågnar hyllorna av alla priser. Foto: Erik Danielsson

Tomas Eriksson får äntligen vara med i Mästarnas mästare

Uppdaterad
Publicerad

Inspelningen av SVT-programmet Mästarnas mästare är i full gång utanför Båstad. I sista stund öppnades en plats för fyrspannskusken Tomas Eriksson – som väntat på samtalet i flera år.

Han trumfar många när det kommer till resultaten från sin elitkarriär som fyrspannskusk. Fyra VM-guld, ytterligare fyra VM-medaljer och sjutton SM-guld har han i ryggsäcken, och nu är det alltså dags för honom att mäta sig med de andra mästarna.

– Jag tycker att jag gjort mig förtjänt av en plats i Mästarnas mästare med den meritlista jag har. Sen är fyrspann en udda sport så det är ingen som känner till mig, säger Tomas Eriksson när SVT träffar honom hemma på hans gård utanför Båstad.

Vill ta hand om gården

Till vardags är Tomas Eriksson köttbonde, ett yrke han hade även under sin elitkarriär. Nu får han försöka balansera tv-inspelningen med sysslorna hemma på gården.

– Jag har lämning till slakt om en vecka eller så, och det vill jag helst inte lämna över till någon annan så vi får se hur jag löser det, säger han.

I videon visar Tomas en gammal tävlingsvagn och berättar hur han har förberett sig inför tv-inspelningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.