På lördagsmorgonen brann det i en byggnad på Västervångskolan i Landskrona. Foto: Bernard Mikulic/SVT

Brand på Västervångskolan i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

Det brann i ett tak på en byggnad som tillhör Västervångskolan i Landskrona på lördagsmorgonen. Polis och räddningstjänst larmades strax efter klockan 9.30.

– Det brann i ett tak när vi kom på plats men vi lyckades släcka ner branden. Nu har vi full kontroll och vår prognos är att räddningstjänsten är klar inom en timma. Det finns ingen spridningsrisk, säger Måns Krook, inre befäl vid räddningstjänsten syd, vid 10.15-tiden på lördagsförmiddagen.

Ett 30-tal personer från fyra räddningsstationer hjälptes åt med släckningsarbetet.

– Det finns ingen verksamhet i lokalen där rökutvecklingen är. Däremot är det verksamhet i sporthallen som ligger bredvid. Men vår bedömning är att ingen behöver evakueras därifrån, sa polisens presstalesperson Patric Fors, till SVT Nyheter Helsingborg tidigare på lördagsmorgonen.

Polisen spärrade av området för att räddningstjänsten skulle kunna arbeta ostört. Även vittnesförhör har hållits med personer på platsen. Det finns inga uppgifter om personskador.

Strax efter klockan 12 var polisen klar på plats. En anmälan om mordbrand kommer upprättas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.