”Vi hoppas kunna återvinna förtroendet”

Uppdaterad
Publicerad

Efter SVT Nyheter Helsingborgs granskning av bristerna i Perstorps hemtjänst gör nu kommunen avbön.

”Vi ber alla som drabbats av förskjutna eller missade besök om ursäkt, och hoppas att vi åter ska kunna vinna ert förtroende”, skriver kommunchef Per Almström på Perstorps hemsida.

Kerstin Johansson, 75 år, har inte fått städat på en måndag. En svårt sjuk kvinna som förlorat talförmågan fick inte mat under en hel helg. Hemtjänstpersonal har bara i under december rapporterat in mer än 300 missar, så kallade avvikelser.

Äldreomsorgen i Perstorp

Nu går alltså kommunen ut och ber om ursäkt.

”Hemtjänsten i Perstorp har en tid haft en mycket ansträngd situation. Sedan strax före nyår har serviceinsatser som städ, tvätt, dusch och inköp bara utförts i begränsad omfattning. Från och med på måndag ska hemtjänsten åter vara fullt bemannad, men under vecka 3 kommer vissa följdverkningar av de tidigare neddragningarna fortfarande att märkas. Vi arbetar nu och under vecka 3 med att förbereda för att på måndag den 25 januari både ha full bemanning och utföra alla de uppgifter vi är ålagda”, skriver kommunchef Per Almström på Perstorps egen hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Äldreomsorgen i Perstorp

Mer i ämnet