Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lågorna slog vid räddningstjänstens ankomst. Branden hann sprida sig men räddningstjänsten fick sedan kontroll över elden. Foto: Andre Tajti

Villabrand i Ekeby – en person förd till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En villa i Ekeby stod i lågor under söndagskvällen. Räddningstjänsten har fått kontroll på branden och en person har förts till sjukhus.

Larmet om att det brinner kom klockan 19.43 under söndagen. Räddningstjänsten Skåne Nordväst, polis och ambulans ryckte ut och kunde snabbt konstatera att villabranden var fullt utvecklad.

– Vi har lyckats dämpa den, säger Lars Rundh, vakthavande befäl på räddningstjänsten Skåne Nordväst.

Personal från räddningstjänsten lyckades få kontroll på de initiala lågorna och fattade beslut om att gå in i villan. Då upptäcktes en spridning.

– Men nu har vi kontroll på läget. Huset har stora skador invändigt och det blir en fråga för polisen och försäkringsbolaget, säger Lars Rundh på räddningstjänsten.

En till sjukhus

En person har förts till sjukhus med ambulans med obekräftade skador.

– Denne var ute vid vår ankomst och har förmodligen någon form av rökskador, säger Lars Rundh.

Ingen ytterligare person påträffades inuti villan.

Polisen meddelar att man kommer undersöka platsen för att utreda om ett eventuellt brott ligger bakom händelsen och en anmälan om mordbrand har upprättats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.