Volleybollklubben i Örkelljunga satsar på att få fler unga att aktivera sig. Foto: Roger Bengtsson/SVT

Örkelljunga volleybollklubb vill aktivera stillasittande ungdomar

Uppdaterad
Publicerad

Örkelljunga volleybollklubb satsar nu på en särskild ungdoms- och utvecklingsansvarig för att få fler av kommunens unga att börja röra på sig. En kartläggning som SVT presenterade tidigare i år visade att föreningsaktiviteten bland barn och unga mellan 7 och 20 år i Örkelljunga kommun är bland de lägsta i landet. Rapporterna fick ledningen i volleybollklubben att agera.

– Mitt tydliga uppdrag är att rekrytera nya ungdomar och ungdomsledare, säger Elina Andersson Hellberg som i dagarna påbörjar sin anställning som ansvarig för rekrytering och utveckling i Örkelljunga volleybollklubb.

När ledningen för volleybollklubben fick se att föreningsaktiviteten bland barn och unga mellan 7 och 20 år i Örkelljunga kommun är bland de lägsta i landet, så valde man att agera.

Minskat genom åren

Genom riktade projektpengar har man kunnat anställa Elina Andersson Hellberg under de kommande 18 månaderna.

– Generellt har den fysiska aktiviteten bland unga minskat under många år. Särskilt bland tjejer i gymnasieåldern. Den gruppen blir extra viktig för oss att försöka nå, berättar Elina Andersson Hellberg.

Från hela kommunen

Örkelljunga volleybollklubb ska försöka få unga i hela kommunen att bli mer aktiva, det handlar inte bara om tätorten. Och det är inte tvunget att man måste spela volleyboll om man engagerar sig.

– Volleybollen kanske är en väg in, men om det inte är den idrott man fastnar för så är det inte det man måste göra, förklarar Elina Andersson Hellberg. Det viktiga är att få igång ungdomar, det är inte bra att sitta stilla så mycket som många unga gör i dag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.