Foto: Bildbyrån/arkiv

Volleybollspelare från Örkelljunga avstängd för dopning

Uppdaterad
Publicerad

En volleybollspelare från elitlaget Örkelljunga VK stängs av efter att han testats positivt för dopning. Spelaren stängs av från all träning och tävling i fyra år.

Det var under en oanmäld kontroll i höstas som spelaren testades positivt för en förbjuden substans. Spelaren har varit avstängd under utredningens gång, det vill säga från det att A-provet visade positivt tills nu då Dopningsnämden behandlat ärendet.

– Att Svensk antidoping gör oanmälda kontroller vid både tränings- och tävlingstillfällen är bra. Förebyggande arbetet i form av utbildning och information är också mycket viktigt för att motverka doping, säger Robin Andersson, ÖVKs Sportchef, i ett pressmeddelande.

– Doping är inget som hör hemma i idrotten och strider helt mot vår värdegrund, fortsätter Robin Andersson.

Domen påverkar inte tidigare matchresultat eller serietabellen.

– Eftersom det rör sig om en enskild spelare påverkas inte tidigare matchresultat, så serietabellen förblir oförändrad, säger Martin Kihlström, nationell förbundschef, till Svenska Volleybollförbundet. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.