Skateparken på Pixlapiren har åkarna själva byggt som en tillfällig lösning. Men den försvinner om staden bygger fastigheter på piren. Foto: Erik Ragnar Danielsson

Wilmer Rosenborg efterlyser ny skatepark i Helsingborg – fick flera tusen underskrifter

Publicerad

Wilmer Rosenborg har skickat in ett förslag där han ber Helsingborgs politiker om en utomhuspark för hjulsporter. Politikerna menar att det nyligen gjorts liknande satsningar – men Wilmer Rosenborg tycker inte satsningarna möter behovet.

Wilmer Rosenborg som bor i Helsingborg tycker inte att det finns en bra samlingsplats för de som vill åka skateboard, inlines, kickbike, bmx eller andra hjulsporter utomhus.

– Det finns inomhusparken Jutan och så finns det några mindre utomhusparker. Det är bra men det som behövs är en utomhuspark. Det behövs en samlingsplats utomhus för unga. Inte bara vi som vill åka, det skulle locka alla möjliga som bara vill hänga utomhus, säger han.

I videon ser du Wilmer Rosenborg i skateparken på Pixlapiren. En park som åkarna själva byggt. Du hör också vad Alexander Svensson (M), ordförande i Idrotts- och fritidsnämnden, tänker kring förslaget.

Startade namninsamlingar

Wilmer Rosenborgs engagemang började med en namninsamling online. Den namninsamlingen fick flera tusen underskrifter, och efter det har han även skickat in ett förslag till Idrotts- och fritidsnämnden i Helsinbgorg.

– Jag ville inte bara klaga utan göra något också. Därför startade jag namninsamlingarna och eftersom förslaget jag skickade till politikerna fick över hundra underskrifter tog de upp det på ett möte, fortsätter han.

Men svaret han fick var att staden redan satsat pengar på fyra mindre utomhusparker och att det i dagsläget inte finns någon plan på att möta hans förslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.