Två inbrott på kort tid i Gällivare

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsförmiddagen har två inbrott inträffat på olika platser i Gällivare. På morgonen greps två män i 25-årsåldern i Koskullskulle, misstänkta för inbrott i en kiosk. Kort därpå inträffade ännu ett inbrott, denna gång på Gällivare sjukhus.

Polisen fick rycka ut till sjukhuset och gripa en man i 35-årsåldern som ska ha brutit sig in i en lokal och även brutit upp ett skåp tillhörande sjukhusets personal. Det är ännu oklart om mannen stulit något. Han kommer förhöras av polis när han nyktrat till.

När det gäller inbrottet i kiosken i Koskullskulle, ska gärningsmännen ha lämnat platsen på moped innan de greps av polis. Även där är det oklart om männen fick med sig stöldgods. En brottsplatsundersökning kommer eventuellt utföras på platsen under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.